23.1 C
Gornji Vakuf
Nedjelja, 23. Juna 2024.

FOTO: Posjeta delegacije medžlisa IZ Gornji Vakuf medžlisu IZ Donji Vakuf

Delegacija medžlisa IZ Gornji Vakuf je 23. aprila 2011. godine bila u službenoj posjeti medžlisu IZ Donju Vakuf. U sastavu delegacije bili su Predsjednik medžlisa gospodin Omer Ljubunčić, glavni imam Enes ef. Omerović i član Izvršnog odbora Ismet ef. Abdibegović.

Našu delegaciju su srdačno dočekali domaćini, glavni imam Esad ef. Slipac i predsjednik medžlisa IZ Donji Vakuf gospodin Agić Muharem. U lijepom i korisnom razgovoru razmijenjena su mišljenja o radu i organizaciji medžlisa IZ Gornji i Donji Vakuf. Esad ef. Slipac je na jedan lijep i znalački način iznio plan i program aktivnosti donjovakufskog medžlisa kao i sve što je do sada urađeno na nivou ovog medžlisa. Predsjednik Agić je takođe govorio o radu i organizaciji medžlisa kao i o budućim projektima koje namjeravaju realizirati.

Nakon ovog upoznavanja, predsjednik medžlisa IZ Gornji Vakuf gospodin Omer Ljubunčić je domaćinima vrlo lijepo izložio plan rada medžlisa IZ Gornji Vakuf kao i sve što je planirano u budućem četverogodišnjem planu. Glavni imam Enes ef. Omerović je također govorio o vjersko- prosvjetnim aktivnostima na nivou gornjovakufskog medžlisa kao i o budućim aktivnostima u Gornjem Vakufu (izgradnja edukativno-kulturnog centra i formiranje Omladinskog kruga pri medžlisu).

Obje strane su izrazile veliko zadovoljstvo zbog ove posjete i podržale budući plan sastanaka i okupljanja susjednih medžlisa.

Na kraju je predsjednik našeg medžlisa pozvao predstavnike donjovakufskog medžlisa da učine uzvratnu posjetu kako bi kroz razgovore i razmjenu iskustava podigli nivo i standard rada naših medžlisa i naše Islamske zajednice.

{joomplucat:151 limit=8|columns=4|ordering=random}

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti