8.5 C
Gornji Vakuf
Petak, 29. Marta 2024.

FOTO: Osnovna škola ‘Pajić Polje’

Ekipa web portala gornjivakuf-x.com nastavlja sa posjetama osnovnim školama na području naše općine. Treća od četiri osnovne škole koje egzistiraju na području općine Gornji Vakuf koju smo posjetili je Osnovna škola “Pajić Polje”.

Osnovna škola “Pajić Polje” je osnovana negdje poslije Drugog svjetskog rata. Ne postoje tačni podaci u školi o osnivanju. Nastava se prvo počela izvoditi u privatnoj kući da bi se kasnije napravila zgrada osnovne škole. Ovu školu pohađa 343 učenika podijeljenih u 17 odjeljenja. Od 17 odjeljenja, njih 13 su redovna, dok 4 odjeljenja čine po dva razreda u kombinaciji prvi i treći razred, te drugi i četvrti.

Osnovnoj školi “Pajić Polje” pripadaju dvije područne škole koje se nalaze na području općine Gornji Vakuf, a to su škola u Grnici i u Bojskoj. Područna škola Grnica broji 35 učenika, a Bojska 27 učenika. Osnovna škola “Pajić Polje” ima 39 zaposlenih od kojih je 28 nastavnika. U sklopu škole pored redovne nastave izvodi se i dodatna nastava, slobodne aktivnosti i sl.

U školskoj 2009/2010 u ovu osnovnu školu upisala se i prva generacija devetogodišnje škole. Ove školske godine upisana je i druga generacija i ona se uspješno odvija bez ikakvih smetnji.

Ovom prilikom se zahvaljujemo direktoru Osnovne škole “Pajić Polje” gospodinu Muharemu Jukiću koji nas je primio i podijelio sa nama informacije o školi.

{joomplucat:152 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti