1.8 C
Gornji Vakuf
Subota, 20. Aprila 2024.

FOTO: Tradicionalna Ćurs-tribina u Medžlisu IZ Gornji Vakuf

Četvrtog maja 2011. godine u centralnoj džamiji Mehmed-bega Stočanina u Gornjem Vakufu održana je prva tradicionalna Ćurs-tribina pod znakovitim nazivom ‘Vjera kao putokaz i način života’.

Ovu aktivnost medžlis IZ Gornji Vakuf provodi još od 2009 godine. Gost koji je otvorio ovogodišnju tribinu bio je uvaženi alim dr.hafiz Halil ef. Mehtić. U izuzetnom obraćanju hafiz Mehtić je govorio o vrijednostima vjere, o našem trenutnom stanju, o krizi duhovnog identiteta Bošnjaka kao i svih muslimana u svijetu.

Uvaženi hafiz je u toku svog obraćanja pokušao identifikovati slabosti našeg džemata i bošnjačkog korpusa u cjelini. U izuzetno emotivnom nastupu koji je rasplakao prisutni auditorij, hafiz je kroz kur'ansku i hadisku poruku prezentirao rješenja koja nude ova dva ključna izvora islama kao vodilja za cijelo čovječanstvo. Na licima prisutnih džematlija vidjelo se veliko zadovoljstvo što su prisustvovali ovom izuzetnom predavanju.

Na kraju su članovi Izvršnog odbora na čelu sa predsjednikom i glavnim imamom kao predstavnici džematskih odbora, u ugodnom razgovoru nastavili druženje sa čestitim hafizom u obližnjem restoranu. Pošto ovakav vid okupljanja džematlija ima veliku vrijednost i korist, medžlis IZ će nastaviti sa ovim aktivnostima.

{joomplucat:161 limit=8|columns=4|ordering=random}

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti