4.3 C
Gornji Vakuf
Subota, 27. Aprila 2024.

Posjeta delegacije medžlisa IZ Gornji Vakuf medžlisu IZ Bugojno

Delegacija medžlisa IZ Gornji Vakuf je 30. aprila 2011. godine bila u službenoj posjeti medžlisu IZ Bugojno. U sastavu delegacije bili su Predsjednik medžlisa gospodin Omer Ljubunčić, glavni imam Enes ef. Omerović i član Izvršnog odbora Ismet ef. Abdibegović.

Našu delegaciju su srdačno dočekali domaćini, glavni imam prof. Vehid ef. Arnaut i predsjednik medžlisa IZ Bugojno prof. Haris Mujić. U lijepom i korisnom razgovoru razmijenjena su mišljenja o radu i organizaciji medžlisa IZ Gornji Vakuf i Bugojno.

Vehid ef. Arnaut je na jedan lijep i znalački način iznio plan i program akitvnosti bugojanskog medžlisa kao i sve što je do sada urađeno na nivou ovog medžlisa. Predsjednik Mujić je također govorio o radu i organizaciji medžlisa kao i o budućim projektima koje namjeravaju realizirati, moramo istaći da smo bili zadivljeni rezultatima i planovima ovog medžlisa.

Nakon ovog upoznavanja, predsjednik medžlisa IZ Gornji Vakuf gospodin Omer Ljubunčić je domaćinima vrlo lijepo izložio plan rada medžlisa IZ Gornji Vakuf kao i sve što je planirano u budućem četverogodišnjem planu. Glavni imam Enes ef. Omerović je govorio o vjersko- prosvjetnim aktivnostima na nivou gornjevakufskog medžlisa kao i o budućim aktivnostima u Gornjem Vakufu ( izgradnja edukativno-kulturnog centra i formiranje Omladinskog kruga pri medžlisu).

Obje strane su izrazile veliko zadovoljstvo zbog ove posjete i podržale budući plan sastanaka i okupljanja susjednih medžlisa. Na kraju je predsjednik našeg medžlisa pozvao predstavnike bugojanskog medžlisa da učine uzvratnu posjetu kako bi kroz razgovore i razmjenu iskustava podigli nivo i standard rada naših medžlisa i naše Islamske zajednice.   

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti