2.4 C
Gornji Vakuf
Petak, 19. Aprila 2024.

FOTO:Održana izborna skupština Udruženja boraca ‘Goranovi’

Danas je u maloj sali Centra za obrazovanje i kulturu sa početkom u 11h održana Izborna Skupština Udruženja boraca Goranovi. Ista je otpočela učenjem Fatihe svim poginulim saborcima koji su dali svoj život u odbrani naše domovine.

Skupštinu je otvorio predsjednik Seid Ćeho zv.Ćupo, koji je na početku uputio selame u svoje ime i u ime Udruženja, te nakon toga pročitao dnevni red. Nakon što je predsjednik Skupštine pročitao dnevni red, isti je usvojen.

Nakon što su predsjednik Skupštine Ćeho Seid, predsjednik Udruženja Ibrahim Topčić i sekretar Irfan Jareb prisutne članove detaljno upoznali sa radom Udruženja u proteklom periodu, kao i finansijskim izvještajem, isti je jednoglasno usvojen.

Skupštini se obratio i Softić Midhat koji je u svom govoru prisutne upoznao o pokrenutoj inicijativi o izgradnji rehabilitacionog centra u Bistričkoj rici na mjesto nekadašnjeg doma. On je pozvao sve prisutne da pomognu u realizaciji istog, i da se odazovu akciji kada otpočnu radovi.

Današnju skupštinu uvećali su svojim prisustvom i predsjednici sljedećih udruženja: Stop ovisnosti, JOB G. Vakuf, PD Goran, Takt i Organizacija porodica šehida i poginulih boraca.

Pored gostiju iz našeg grada, današnjoj Skupštini su prisustvovali i gosti iz Sarajeva. To su Adnan Hasanbegović i Nermin Karačić ispred nevladine organizacije „Centar za nenasilnu akciju“. U svom obraćanju oni su se zahvalili na pozivu i izrazili želju za budućom saradnjom.

Na kraju današnje skupštine uslijedilo je glasanje za nove članove Upravnog odbora, predsjednika UO, potpredsjednika UO, sekretara i blagajnika. Jednoglasno su izabrani sljedeći:

1.            Topčić Ibrahim, predsjednik

2.            Enes Topić, potpredsjednik

3.            Softić Midhat, član

4.            Čišić Ahmet, član,

5.            Idrizović Samir, sekretar i blagajnik

Predsjednik Skupštine u naredne četiri godine ostaje Ćeho Seid, zv.Ćupo.

{joomplucat:171 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti