3.3 C
Gornji Vakuf
Petak, 19. Aprila 2024.

Potpisan sporazum o prekidu štrajka, od srijede u školu

U Travniku je danas potpisan protokol između Vlade SBK i Koordinacije Sindikata obrazovanja SBK u kojem su definisane obaveze obje strane. Učenici osnovnih i srednjih škola u SBK ponovo bi trebali u klupe u srijedu , 18.maja .

Zajednički protokol obavezuje kantonalnu Vladu da pristupi izradi rebalansa ovogodišnjeg budžeta i da ga dostavi u skupštinsku proceduru u roku od 70 dana od dana zaključivanja protokola. Rebalans budžeta za ovu godinu biće izvršen tako da sredstva namijenjena za plate i naknade zaposlenih budžetskih korisnika budu raspoređena u jednakom procentualnom iznosu za sve budžetske korisnike.

Vlada se obavezala da će u okviru rebalansa budžeta obezbijediti deset odsto iz sredstava namijenjenih za eventualno povećanje plata i naknada koja će biti usmjerena za izmirenje obaveza po osnovu potraživanja nastalih iz pravosnažnih sudskih presuda.

Predsjednik Sindikata osnovnog obrazovanja Muhamed Pajić rekao je da će sutra pozvati uposlenike osnovnih i srednjih škola da u srijedu ponovo počne nastava.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti