2 C
Gornji Vakuf
Subota, 20. Aprila 2024.

FOTO: Pobjeda rukometaša Sloge za kraj sezone

Posljednje 30. kolo Prve rukometne lige FBiH – grupa Jug, naši rukometaši su zaključili pobjedom. U SC Prozor-Rama naši rukometaši su večeras bili bolji od stolačke Iskre rezultatom 36 – 31.

Dobro je počelo za Slogu. Prvi gol na utakmici postiže Čajdin iz kontre. Prethodno je presjekao napad Iskre, koja do svog prvog gola stižu u 5. minuti preko Mulca, rezultat 2 – 1.

U 9. minuti gosti prvi put vode, da bi u 13. minuti imali 2 gola razlike. U nastavku se igra gol za gol, golmani kao da ne postoje.

Večeras jedan od boljih, Čajdin u 19. min, vraća rezultat u egal, 9 – 9. Sloga do drugog vodstva dolazi ponovo u 23. min, strijelac je bio Almir Behlo.

Do kraja poluvremena naši rukometaši su povećali rezultat na 16 – 12.

Drugo poluvrijeme je donijelo puno opušteniju igru, mala se pažnja posvećivala odbrani.

Sloga je držala 4 gola prednosti sve do 49. minute, kada gosti koriste dvije kontre i stižu na minus dva, 29 – 27. Više od ovog nije moglo, Sloga zasluženo pobjeđuje.

Morali smo čekati posljednju minuti da bi vidjeli najljepši potez na utakmici. Hadžimehanović baca cepelin Pediću koji efektno zabija.

Konačni rezultat: 36 – 31.

Najbolji kod gornjovakufskih rukometaša bio je Hadžijusufović Omer sa 9 golova, sa 8 ga prati Pedić, 6 je dodao Dedić, 5 Čajdin, 3 Behlo i Gekić, 2 Behrem.

Kod Gostiju sa 7 golova istakli su se Mulac i Mujkić.

Zanimljivo večerašnju utakmicu je sudio mješoviti par: Kalabutić Almir i Kadić Mirela.

Delegat: Hadžić Fuad

Utakmicu je pratilo oko 50ak ljubitelja rukometa.

{joomplucat:175 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti