10.7 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 28. Marta 2024.

FOTO/VIDEO: Karataši ‘Sloge’ marljivo treniraju za Državno prvenstvo

Samo tri dana do Državnog prvenstva u karateu za kadete, juniore i U-21 koje će se održati u Gornjem Vakufu – Uskoplju, ekipa web portala gornjivakuf-x.com je posjetila trening KK ‘Sloga’ i uvjerila se da karataši rade punom parom u želji da maksimalno spremni dočekaju ovu manifestaciju.

U KK ‘Sloga’ aktivno trenira 170 članova, podijeljenih u tri sekcije: Privor, Pajić Polje i Grad, koje treniraju dvojica trenera, Ferid Beganović, crni pojas – treći dan i Nijaz Brica, crni pojas – drugi dan. Treninzi se održavaju tri puta sedmično.

Iz kluba su posebno ponosni na Marinka Rajića koji nosi crni pojas – prvi dan, a tek je u kategoriji U-21. Pored jednog nosioca crnog pojasa, klub ima i desetak nosioca smeđeg pojasa.

Na predstojećem Državnom prvenstvu KK ‘Sloga’ će se predstaviti sa 21 takmičarom, od čega 13 u kategoriji Kadeti, 7 u kategoriji Juniori i jednog u kategoriji U-21.

S obzirom da smo od gornjovakufskih karataša navikli da osvajaju pregršt medalja, pitali smo trenera Ferida Beganovića kakva su očekivanja na ovom prvenstvu. „Takmičari su jako motivisani, jer nastupaju na domaćem terenu i sigurno da očekujemo četiri ili pet medalja iako smo svjesni da to neće biti nimalo lako, jer sve ekipe dolaze sa najboljim takmičarima“ – izjavio je Beganović.

{joomplucat:179 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTTOGRAFIJA.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti