2 C
Gornji Vakuf
Subota, 20. Aprila 2024.

Bugojanka Lejla Cetin Miss Federacije Bosne i Hercegovine

Večeras je u Bosanskom kulturnom centru Tuzla održan izbor Miss Federacije za Miss Bosne i Hercegovine 2011, a titulu najljepše ponijela je Lejla Cetin iz Bugojna.

U organizaciji Direkcije Miss BiH za Miss svijeta, u Tuzli je održan izbor za Miss Federacije BiH. 17-godišnja Leila Bečić iz Ključa izabrana je za Miss televotinga, a 18-godišnja Lejla Cetin iz Bugojna nova je Miss Federacije BiH.

Ovaj izbor ljepote održao se pod pokroviteljstvom Vlade tuzlanskog kantona i Ministarstva za trgovinu i turizam Tuzlanskog kantona.

Trideset najljepših djevojaka Federacije takmičilo se za prolaz u veliko državno finale Miss Bosne i Hercegovine za Miss Svijeta.

Kandidatkinje izbora Miss Federacije su nekoliko danas prije bile na pripremama uglavnom snimajući na turističkim lokalitetima, kojima je Tuzlanski kanton itekako bogat.

Djevojke su posjetile Stari grad Srebrenik-srednjovjekovna tvrđava, Kulu Srebrenik, Kulu Gradačac, Oklopni voz u Gradačcu, Panonsko jezero u Tuzli, Arheološki park, jezero Modrac (Jezero Modrac je sa svojim karakteristikama izuzetno pogodno za razvoj nautičkog turizma kao i za boravak u marinama radi odmora i rekreacije pa su tako djevoke uživale u raznim sportovima na vodi – kajak, kanu, jedrenje, gliseri, brodice itd.), Sojenice u Tuzli, zatim Soni i Sradski trg sa fontanom, Djevojačku pećinu – predislamsko kulturno mjesto pretvoreno u najznačajnije dovište na ovim prostorima, planinu Konjuh, Ilinčicu kod Tuzle, Zlaću i druge turističke potencijale.

Sponzori ovog takmičenja u ljepoti su Turistička zajednica Tuzlanskog kantona, Livanjski sir, Vina Zadro, Nova Gama sigurnost, hotel Hayat i hotel Central Lukavac, gdje se djevojke već nalaze na pripremama. A na samoj večeri izbora djevojke će se predstavljati i u modelima Blast Jeans, čiji će predstavnici iz Turske doći na ovu manifestaciju.

Upriličen je i bogat revijalni program u kojem su nastupili Amir Kazić Leo, Nodivo, Igor Vukojević i Amina Majetić.

Kroz ovu predivnu veće ljepote, mladosti, glamura i muzike vodili su nas Tanja Vujičić i Zlatan Jovanović.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti