2 C
Gornji Vakuf
Subota, 20. Aprila 2024.

FOTO: Osnovna škola ‘Voljevac’

Ekipa web portala gornjivakuf-x.com danas je posjetila Osnovnu školu ‘Voljevac’, čime je okončala projekt posjeta osnovnim školama na području naše općine. Podsjećamo, na području naše općine pored Osnovne škole ‘Voljevac’, egzistiraju još tri osnovne škole: O.Š. ‘Pajić Polje’, O.Š. ‘Gornji Vakuf’ i O.Š. ‘Uskoplje’.

Osnovnu školu ‘Voljevac’ pohađa 328 učenika. Od tog broja, njih 37 ide u područnu školu ‘Borova Ravan’ koja pripada ovoj školi. Nastava se izvodi u dvije smjene. Zgrada Osnovne škole’ Voljevac’ je izgrađena 1978.godine, a nova zgrada područne škole’ Borova Ravan’ izgrađena je 2004. godine. Također, u toku je izgradnja Omladinskog centra koji se nalazi uz školu, a koji će nakon završetka biti od velike koristi osnovnoj školi.

Osnovna škola ‘Voljevac’ ima 38 zaposlenih od kojih je 25 nastavnika. U sklopu škole pored redovne nastave izvodi se i dodatna nastava, slobodne aktivnosti i sl.

U školskoj 2009/2010 u ovu osnovnu školu upisala se i prva generacija devetogodišnje škole. Ove školske godine upisana je i druga generacija i ona se uspješno odvija bez ikakvih smetnji.

Kao i u drugim osnovnim školama, tako i u ovoj svake godine se upisuje manji broj učenika.

Ovom prilikom se zahvaljujemo direktorici Osnovne škole ‘Voljevac’, gospođi Fikreti Sušić koja nas je lijepo primila i podijelila sa nama informacije o školi.

{joomplucat:190 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti