4.7 C
Gornji Vakuf
Srijeda, 24. Aprila 2024.

Održana 3. sjednica Skupštine SBK

Većina zastupnika iz Kluba hrvatskog naroda napustila sjednicu – Umjesto Senada Selimovića nova zastupnica je Ljubinka Atanasijević

Na sjednici je usvojen Prijedlog programa razvoja zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća u SBK za period 2010-2014., data je saglasnost na Odluku o izmjenama Finansijskog plana Službe za zapošljavanje SBK za 2010..Potom su usvojeni Izvještaj o radu Vlade SBK za 2010., Informacija o ostvarivanju Programa rada Skupštine SBK za period 01.01.-31.12.2010.,,te Informacija o određenim tendencijama i problemima u osiguranju proporcionalne nacionalne zastupljenosti nosilaca pravosudnih funkcija u skladu sa popisom stanovništva iz 1991. godine.

Odluka o izmjenama Finansijskog plana Zavoda za zdravstveno osiguranje SBK za 2010 i Izvještaj o radu nadzornog odbora Agencije za privatizaciju SBK za period 01.01.-31.12.2010. nisu dobili “zeleno svjetlo” od prisutnih zastupnika.

Na početku sjednice Ljubinka Atanasijević (SDP) položila je svečanu zakletvu i tako postala nova zastupnica u Skupštini Kantona umjesto Senada Selimovića (SDP) koji je postao ministar obrazovanja , kulture i sporta u Vladi SBK.

Nakon usvajanja zapisnika sa prethodnih sjednica i predloženog dnevnog reda , Josip Kvasina kao predsjednik Kluba hrvatskog naroda u Skupštini SBK obavijestio je zastupnike da većina članova ovog Kluba neće učestvovati u radu sjednice jer smatraju da je njeno vodstvo izabrano na nelegalan način .

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti