9.7 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 28. Marta 2024.

Održan Sajam zapošljavanja SBK u Vitezu

U okviru Dana trgovine Bosne i Hercegovine u četvrtak i petak, 9. i 10. juna, u Franšiznom centru BiH u Vitezu organizovan je Sajam zapošljavanja.

Tokom četvrtka, prvog dana sajma, održan je okrugli stol na temu “Stanje u oblasti zapošljavanja u Srednjobosanskom kantonu”. Na okruglom stolu učestvovalii su predstavnici zavoda za zapošljavanje, resornih ministarstava i nekoliko udruženja.

Danas, tokom drugog dana Sajma zapošljavanja organizovano je predstavljanje preduzeća koja prezentuju svoje djelatnosti te eventualna upražnjena radna mjesta. U okviru Sajma zapošljavanja održavaju se i određene prezentacije i seminari, a posjetitelji će imati priliku naučiti kako napisati biografiju, kako se pripremiti za prvi poslovni razgovor, koje kvalitete treba osoba imati za određeni posao, kako izraditi biznis plan i slično.

Sajam zapošljavanja otvorio je Vlado Alilović, općinski načelnik u Vitezu, a goste je u ime organizatora pozdravio i Josip Tolo, direktor Službe za zapošljavanje SBK.

Organizatori ovogodišnjeg sajma su Služba za zapošljavanje Srednjobosanskog kantona, uz pomoć OESS-a.

Sajam su danas posjetili i gornjovakufljani. Naime, jedan autobus nezaposlenih iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja, te par preduzetnika, kao i tri uposlenika Službe za zapošljavanje našeg grada, su bili na Sajmu u pokušaju da pronađu zaposlenje i razmjenu iskustva sa kolegama iz Kantona.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti