7 C
Gornji Vakuf
Petak, 26. Aprila 2024.

FOTO: „Moć“ Nedžada Milanovića predstavljena u Gornjem Vakufu

U sali JU „Centar za obrazovanje i kulturu“ Gornji Vakuf – Uskoplje održana je promocija romana Nedžada Milanovića pod nazivom „Moć“.

Promociji je prisustvovao veliki broj gornjovakufljana, te je i sam recenzent knjige profesor Viktor Dundović konstantovao da Gornjem Vakufu po posječenosti jedne promocije knjige mogu zavidjeti centri kakvi su Beograd, Zagreb i Sarajevo.

Suad Velagić, predsjednik teatra FEDRA iz Bugojna je posebno izdvojio elemente humora u ovoj knjizi, kao najvećem dostignuću ljudskog roda.

Vahid Duraković, ispred izdavača teatra FEDRA je podsjetio da je Moć vječna inspiracija piscima, te da je Nedžad Milanović odlično iskoristio dženazu, vjerski obred opraštanja od mrtvog, da dočara moć smrti i života.

Poseban ton večerašnjoj promociji romana „Moć“ dali su Senad i Nedim Milanović, sinovi pisca koji su pročitali odlomke ovog romana.

Na kraju se prisutnima obratio i sam autor romana „Moć“, profesor Nedžad Milanović, koji je rekao da je presretan što svoje djelo može predstaviti u Gornjem Vakufu, gradu u kojem je odrastao. „Jednostavno je najveće savršenstvo“ je bila njegova vodilja tokom pisanja romana „Moć“.

Roman “Moć” je moderan, jer baštini one klasične vrijednosti vječnih modernista, ali je smješten u savremenu realnost koju živi sam autor i to izrazito angažirano propuštajući sva dešavanja kroz svoju kritičko – analitičku prizmu začinjenu i prožetu obiljem ironično – sarkastično – paradoksalnih momenata. Roman koji nam razotkriva mnoge zablude prošlosti, iluzije i laži savremenosti, ali i nudi nadu u bolju i sretniju budućnost, ako izvučemo pouke iz prethodna dva razdoblja.

{joomplucat:205 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti