7 C
Gornji Vakuf
Subota, 20. Aprila 2024.

FOTO: NK Sloga osvajač turnira „Ajvatovica kup U12-2011“

U nedjelju, 19.6.2011. godine u Donjem Vakufu, na stadionu NK Radnik odigran je turnir za nogometaše do 12 godina. Turnir je igran povodom obilježavanja manifestacije Ajvatovica 2011.

Na turniru je učestvovalo osam ekipa, podijeljenih u dvije grupe. U grupi A najbolje su bile ekipe NK Mladost iz Nević Polja i ekipa NK Jajce. U grupi B mladi nogometaši Sloge iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja su upisali sve pobjede, a pored njih ekipa Šantića je izborila polufinale.

U prvoj polufinalnoj utakmici nogometaši Sloge su bili ubjedljivi protiv Mladosti sa 4:0. U drugoj polufinalnoj utakmici ekipa Jajca je demolirala Šantiće sa 6:0.

U utakmici za treće mjesto između Šantića i Mladosti nije bilo pogodaka, a Šantići su na penale slavili 6:5 i osvojili treće mjesto.

U finalu su se sastale ekipe Sloge iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja i Jajca, a naši momci su slavili sa 3:1 i odnijeli pehar pobjednika turnira „Ajvatovica kup U12 2011“. U pet odigranih utakmici daroviti igrači trenera Almira Pokvića su imali gol razliku 32:1.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Peter Kovačević iz NK Mladost, najbolji golman je Filip Dujmović iz NK Sloga, a najbolji strijelac Ivan Tankuljić iz NK Jajce.

Uredništvo web portala gornjivakuf-x.com iskreno čestita mladim nogometašima Sloge i njihovom treneru Almiru Pokviću.

{joomplucat:207 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti