2.4 C
Gornji Vakuf
Petak, 19. Aprila 2024.

FOTO: Prijateljska utakmica Hajduk – Sloga 2:1

U Tomislavgradu večeras je odigrana utakmica između slavnog Hajduka iz Splita i Sloge iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja. Utakmica je igrana u sklopu priprema Hajduka za Evropsku ligu. Konačan rezultat utakmice bio je 2:1 za Hajduk.

Bila je to utakmica Davida i Golijata u kojoj je Sloga pokazala da raspolaže igračkim kadrom vrijednim najmanje Prve lige FBiH. Podsjećanja radi, Hajduk je prije par dana demolirao Tomislava sa 6:0, a taj isti Tomislav se takmiči u Drugoj ligi – Jug FBiH, gdje Sloga ne uspijeva ostvariti prvo mjesto, prije svega zbog različitih spletki koji se vode protiv tog kluba.

Hajduk je bolje otvorio utakmicu. Već u 3. minuti Splićani pogađaju dva puta prečku gola Sloge, prvo nakon odličnog šuta sa 20 metara, a nakon toga i udarca glavom jednog od napadača Hajduka.

U 13. minuti Sloga preko Simeunovića prvi put prijeti golu Hajduka, ali lopta odlazi tik iznad prečke.

U 18. minuti favorizovani Hajduk dolazi u vodstvo preko Ante Vukušića, na odlično dodavanje Ahmeda Sharbinija. Ostalo je nedoumica da li je Vukušić bio u opsajdu.

Samo četiri minute kasnije Sloga propušta idealnu priliku nakon greške golmana Radoševića. Ipak, terenska inicijativa izabranika Ibre Zukanovića u 25. minuti je urodila plodom. Marko Mišić najbolje skače nakon prvog kornera na utakmici i glavom pogađa za pravu malu senzaciju i rezultat 1:1.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo izglednijih prilika ni na jednoj strani.

U drugom poluvremenu trener Hajduka Krasimir Balakov na teren šalje 11 novih i svježih nogometaša. Sa druge strane Ibro Zukanović nije imao kapacitete na svojoj klupi da povuče takav potez.

Hajduk dolazi do novog vodstva nakon samo tri minute igre u nastavku. Sa dvadeset metara sjajno je šutirao i pogodio Stevo Luštica.

Do kraja utakmice gornjovakufsko-uskopaljski momci nisu imali snage da dođu do novog izjednačenja, ali nisu ni primili više pogodaka.

Sloga je ovom utakmicom pokazala da ima igračke i kadrovske kapacitete za najveće domete i ukoliko se regularnost takmičenja u Drugoj ligi FBiH popravi prvo mjesto neće biti nikakav problem.

Hajduk – Sloga 2:1

Stadion Tomislavgrad. Gledalaca 2000. Strijelci: 1:0 – Vukušić (18.), 1:1 – Mišić (25.), 2:1 – Luštica (48.).

HAJDUK (1. Poluvrijeme): Radošević, Ljubičić, Sharbini, Trebotić, Vukušić, Jozinović, Oremuš, Tičinović, Pešić i Glumac
HAJDUK (2. Poluvrijeme): Subašić, Lima, Andrić, Tomasov, Lendrić, Vuković, Maloča, Miličević, Dens, Luštica i Sharbini Anas.
SLOGA: Tirić, Kovač, Batinić, Zeko, Đuliman, Ilić, Vukadin, Simeunović, Popović, Mišić i Šćuk.
REZERVE SLOGE: Kaltak, Marušić, Latić, Martinović, Zec, Grubeša, Škraba i Milanović

{joomplucat:212 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti