4.5 C
Gornji Vakuf
Srijeda, 24. Aprila 2024.

FOTO/VIDEO: Međunarodni dan borbe protiv ovisnosti u Gornjem Vakufu

Svečani program povodom obilježavanja “Međunarodnog dana borbe protiv ovisnosti” počeo je u 19.00 u velikoj sali Centra za obrazovanje i kulturu Gornji Vakuf-Uskoplje a su vodile su ga Amela Pokvić i Neira Kadić.

Na samom početku, voditeljice su pozdravile i zahvalile se prisutnima, te su govorile općenito o danu koji je se jučer obilježavao.

Nakon toga na binu je izašao predsjednik udruženja “STOP OVISNOST” Muhamed Gazić, koji je govorio o samom problemu droge, o tzv. “travi”, kao i o budućim projektima udruženja.

Nešto kasnije, voditeljski par zahvalio je se svim sponzorima kao i partnerima ispred udruženja “STOP OVISNOST”.

Ovaj program je imao i svoju muzičku stranu. Prvo je na binu stupio Nedžad Huskić i otpjevao neke od najvećih hitova ex – Jugoslavije. Nakon Huskićeve sjajne izvedbe, na red je došlo uručivanje nagrada pobjednicima jučerašnjih takmičenja.

Trka biciklima:

1. Nedžad Agić

2. Nedžad Huskić

3. Mirsad Smajić

Maraton:

1. Elvir Subašić

2. Ermin Mavrković

3. Kenan Crnica

Skakanje u vrećama, kategorija stariji učesnici:

1. Kenan Alić

2. Mirsad Smajić

3. Tarik Kasumović

Skakanje u vrećama, kategorija mlađi učesnici:

1. Zvonimir Jurleta

2. Mehmed Musa

3. Armin Pokvić

Pored ovih takmičenja, članovi udruženja „Stop ovisnosti“ su prolaznicima u centru grada dijelili promotivne materijale. Gorska služba spašavanja Gornji Vakuf – Uskoplje u gradskom parku je izvela pokaznu vježbu za sve prisutne

Poslije uručivanja nagrada, na scenu su pozvani članovi (Amina Begović, Arman Bušatlić, Edis Mujović, Dino Idrizović, Armin Sulejmanagić) novoosnovanog benda „EPIC FAIL“, koji se na sjajan način predstavio gornjovakufskoj publici i tako najavio uspješnu budućnost.

Na kraju, voditeljice programa zahvalile su se svim učesnicima i prisutnima i izrazile nadu da će se i u godinama koje dolaze nastaviti obilježavanje “Međunarodnog dana borbe protiv ovisnosti” u našem gradu.

{joomplucat:216 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti