7.3 C
Gornji Vakuf
Srijeda, 24. Aprila 2024.

FOTO: TEEN GRUPA – Dan Srebrenice u Gornjem Vakufu – Uskoplju

Danas je u velikoj sali Centra za obrazovanje i kulturu Gornji Vakuf – Uskoplje održan program pod nazivom Dan Srebrenice. Cilj programa je bio da približi i upozna građane sa srebreničkom tragedijom.

Inicijativu su pokrenuli članovi Teen Grupe Gornji Vakuf – Uskoplje.

Na samom početku Fikreta Kico je ispred Teen Grupe pozdravila i zahvalila se prisutnima. Nakon toga govorila je o projektima Teen Grupe, kao i o projektima obilježavanja značajnih datuma.

Poslije je upriličena i promocija projekta „Srebrenica-Mapiranje genocida“, čiji nosilac je Inicijativa mladih za ljudska prava BiH (YIHR BiH). Riječ je o dokumentarnoj animaciji koja kroz 17 mapa predstavlja dokaze (tekstovi, fajlovi, crteži, fotografije, video) o genocidu u Srebrenici.

Na internet stranici (www.srebrenica-mappinggenocide.com) moguće je dobiti integralnu verziju, u trajanju 220 minuta, a omogućen je i download pojedinačnih mapa s naznačenim trajanjem.

Završetkom filma bila je planirana debata na ovu temu, ali nažalost ostalo je samo na planiranom jer se niko od publike nije javio za komentar.

Na kraju šta reći nego jedno veliko bravo za inicijatore ove akcije.

{joomplucat:233 limit=8|columns=4|ordering=random}

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti