12.6 C
Gornji Vakuf
Petak, 26. Aprila 2024.

FOTO/VIDEO: Tradicionalni skokovi na Vrbasu pripali momcima iz gornjovakufske Mahale

Skokovima u vodu sa mosta na rijeci Vrbas, danas je obilježen 12. juli – Dan oslobođenja Gornjeg Vakufa u II Svjetskom ratu. Skokovi su održani u sklopu manifestacije „Dani deblokade Gornjeg Vakufa 2011“.

Tradicionalna sportska manifestacija visinskih skokova sa mosta na rijeci Vrbas održana je danas u 16h pred velikim brojem gledalaca. U jakoj konkurenciji 12 skakača na glavu, odlukom tročlanog žirija prvo mjesto je osvojio Čakarević Edin, dok su drugo mjesto podijelili Muratspahić Muris i Šeketa Jasmin.
Osim navedena prva tri skakača, takmičili su se: Subašić Elvir, Demirović Berzad, Kico Sadžid, Šečunović Almir, Zahirović Denis, Idrizović Mirsad, Agić Kemal, Kasumović Tarik i Hadžiahmetović Nermin.

U skokovima na noge učestvovalo je 7 takmičara, a pobjednik je bio Hadžiabulić Hasan, drugi je bio Trkić Senad, a treći Hubijar Selmir.
Pored prvog trojca, još su se takmičili: Agić Kemal, Demirović Berzad, Avdibašić Mesud i Smajić Ermin.

Zanimljivo je da su oba današnja pobjednika iz gornjovakufske Mahale, nastanjena svega 300 metara vazdušne linije, jedan od drugog.

Recimo i to da je tradicionalnu i uvijek atraktivnu manifestaciju skokova sa mosta na rijeci Vrbas kod O.Š. Gornji Vakuf proglasio otvorenim predsjednik koordinacije boračkih udruženja iz Gornjeg Vakufa gospodin Duratbegović Suad.

{joomplucat:235 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti