11.4 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 28. Marta 2024.

FERK izdao licencu Rose-Wood-u za obavljanje elektroprivredne djelatnosti

Na današnjoj redovnoj sjednici FERK-a donesena su rješenja o izdavanju Dozvole za rad-licence za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnja električne energije podnosioca zahtjeva „ROSE-WOOD“ d.o.o. G.Vakuf-Uskoplje u proizvodnom objektu male hidroelektrane mHE „Jelići“i Prethodne dozvole za izgradnju proizvodnog objekta solarna fotonaponska elektrana „Čapljina“ podnosioca zahtjeva „SOLAR-ENERGY“ d.o.o. Čapljina.

Također su donesena rješenja po prigovoru/žalbi kupaca Ante Peraka i Himze Muratovića o kojima se zainteresirana javnost može informirati na web stranici FERK-a www.ferk.ba.

Odlukom o privremenoj regulatornoj naknadi u 2011. godini utvrđeni su visina, način i dinamika plaćanja privremene regulatorne naknade za imatelje dozvola i to za razdoblje od 1.7.2011. do usvajanja Proračuna FERK-a za 2011. godinu.

FERK je usvojio i tekstove obavijesti za javnost o podnesenim zahtjevima za izdavanje prethodnih dozvola za izgradnju proizvodnih objekata: podnosioca zahtjeva „ROSE-WOOD“ d.o.o. G.Vakuf-Uskoplje za mHE „Derala“ i mHE „Ružnovac“ i podnosioca zahtjeva „ESKIMO S2“ d.o.o. Travnik.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti