10.3 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 18. Aprila 2024.

FOTO: Lasta i Duratbegović Dolac finalisti turnira u malom nogometu ‘Privor 2011’

Turnir u malom nogometu „Privor 2011“ stigao je do same završnice. Večeras su odigrane polufinalne utakmice. Ekipe Lasta i Duratbegović Dolac će igrati u finalu, Anax i Čolak Komerc za treće mjestu.

Bez obzira na teške uslove za igru, zbog nakvašenosti podloge stadiona Osnovne škole „Voljevac“, polufinalne utakmice su ponudile dobar nogomet, kojima je samo nedostajala veća doza neizvjesnosti.

U prvoj polufinalnoj utakmici snage su odmjerile ekipe Auto škola Lasta i Boje i lakovi Anax. Habibović Ibro sa dva pogotka i Amel Lelak sa jednim su Lasti donijeli pobjedu od 3:0 i plasman u finale.

U drugoj utakmici postignut je isti rezultat, Duratbegović Dolac je pobjedio Čolak Komerc sa 3:0. Ekipa Duratbegović Doca je u ranoj fazi utakmici došla u vodstvo od 1:0 preko Rašid Ravnjaka, te se povukla pred svoj gol i čekala priliku iz kontra napada. Ta taktika im je urodila plodom, te su preko večeras nervoznog, ali nadasve darovitog Ermina Delića postigli još dva pogotka i plasirali se u finale.

Finalna utakmica turnira u malom nogometu „Privor 2011“ između ekipa Lasta i Duratbegović Dolac na programu je u srijedu, 27. jula, od 20:30h, a od 19:30h prethodit će joj susret za treće mjesto između ekipa Anax i Čolak Komerc.

{joomplucat:246 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti