3.3 C
Gornji Vakuf
Petak, 19. Aprila 2024.

FOTO: Završen turnir u malom nogometu ‘KUP 317’

Finalnom utakmicom između Vojne policije i Bistrice završen je malonogometni turnir KUP 317 koji je organizovan u sklopu manifestacije „Dani deblokade Gornjeg Vakufa 2011.“

Finalnoj utakmici je trebala da prethodi utakmica za treće mjesto između Prve i Treće čete Privor. Međutim, zbog nedolaska ekipe Prve čete Privor utakmica nije odigrana pa je treće mjesto pripalo ekipi Treće čete Privor.

U odigranoj utakmici za prvo mjesto bolja je bila ekipa Vojne policije pobijedivši ekipu Bistrice sa visokih 4-1. Prvi gol dao je odlični golman Čaluk Semko-Braco. On je bacivši loptu rukom od svog gola prema protivničkom golu postigao pogodak jer je prilikom pada lopte istu dodirnuo golman Bistrice. Drugi gol je postigao Demirović Rasim, treći gol Musa Azer , a četvrti gol postigao je Beganović Ferid.. Utješni gol za ekipu Bistrice postigao je Puljarga Asmir.

U svečanom dijelu večerašnjeg programa dodijeljeni su pehari i zahvalnice za pobjednike, učesnike na turniru, i ostale koji su pomogli da se organizuje ovogodišnja manifestacija. Diplome i zahvalnice uručio je načelnik općine gospodin Sead Čaušević.

Za najboljeg strijelca proglašen je Bešić Džulan, najstariji igrač je Karamustafić Malik, Najbolji golman Čaluk Semko, a najteži igrač je Smajić Senad-Pekar.

Zahvalnice za pomoć pri realizaciji ovogodišnje manifestacije dobili su: načelnik općine Gornji Vakuf-Uskoplje gospodin Sead Čaušević, direktor boračko invalidske zaštite SBK gospodin Esad Crnica, federalni ministar za boračka pitanja gospodin Zukan Helez i glavni imam MIZ G.Vakuf gospodin Enes ef. Omerović. Pored navedenih zahvalnice su uručene i predstavnicima preduzeća Rose wood d.o.o. i Rudnik uglja Gračanica.

Na kraju manifestacije obratio se i predsjednik JOB-a Gornji Vakuf, gospodin Suad Duratbegović. On je u svom govoru čestitao ekipama i pojedincima na osvojenim mjestima, zahvalio se svima koji su učestvovali na turniru kao i onima koji su na bilo koji način pomogli organizaciju ovogodišnje manifestacije „Dani deblokade Gornji Vakuf 2011“. Prisutne je pozvao da sutra dođu ispred džamije Mehmed beg Stočanin u 12h i da na taj način zajedno posjete šehidsko mezarje, te polože cvijeće. Na mezarju će biti upriličeno učenje sure Ja-sin, a mevlud i tevhid će se proučiti u Gafića-Memića džamiji.

Za večerašnji muzički program pobrinuli su se Dizdar Selman i Musa Derviš, dok je program vodio Avdo Zec.

{joomplucat:256 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti