11.4 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 28. Marta 2024.

FOTO: Obilježen Dan deblokade Gornjeg Vakufa

Posjetom Centralnom šehidskom mezarju i učenjem sure Ja-sin okončana je ovogodišnja manifestacija „Dani deblokade Gornji Vakuf 2011“.

Danas u 12h stotinjak građana našeg grada posjetilo je Centralno šehidsko mezarje u povodu godišnjice deblokade našeg grada u proteklom ratu. Naime, 31.7. i 1.8. 1993. godine vojnici Armije RBiH su napravili odlučujuće akcije u deblokadi Gornjeg Vakufa i otvaranju putne komunikacije prema Bugojnu i ostatku države.

Odmah na početku na mezarju je upriličeno polaganje cvijeća na spomen ploču, a položili su ga Avdo Zec i Abid Karamustafić.

Suru Ja-sin pred duše šehida proučili su imami džemata Gornja mahala, Centar, Bistrica i Batuša na čelu sa glavnim imamom. Poslije proučenog Ja-sina skupu se obratio glavni imam MIZ Gornji Vakuf Enes ef. Omerović koji je istakao značaj deblokade Gornjeg Vakufa u ratnoj 1993. godini.

Nakon govora glavnog imama posjetioci su se uputili ka Gafića-Memića džamiji gdje su klanjali podne namaz. Odmah nakon klanjanja namaza proučen je mevlud pred duše šehida Gornjeg Vakufa.

{joomplucat:259 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti