2.4 C
Gornji Vakuf
Petak, 19. Aprila 2024.

ANKETA: Treba li postaviti ‘Ležeće policajce’ u Gradskoj ulici?

Dio Gradske ulice u Gornjem Vakufu od džamije Mehmed bega Stočanina pa do skretanja u Ulicu Uševica u zadnje vrijeme sve više podsjeća na pistu za jurnjavu automobila, iako se na tom dijelu najveće ulice u gradu igra dosta djece.

Grupa građana, na čelu sa imamo Gafića – Memića džamije, Muhamedom Pezićem pokrenula je inicijativu da se preventivno djeluje dok se nije desila neka tragedija. Kao dva najkritičnija mjesta, izdvajaju dio Gradske ulice pored sportskog igrališta Bebara, te Prilovac gdje je automobil prošle godine već udario jednog dječaka.

Prije nego upute bilo kakav zahtjev prema Općini za rješavanje ovog problema, građani koji smatraju da se trebaju postaviti ležeći policajci na dijelu Gradske ulice od džamije Mehmed bega Stočanina do skretanja u Ulicu Uševica žele da se o ovom problemu izjasne i ostali stanovnici ovog dijela Gornjeg Vakufa, putem ankete na web portalu GornjiVakuf-x.com.

Zato cijenjeni posjetioci našeg portala kojih se direktno tiče ovaj problem, molimo vas da se uključite i glasate u anketi ili da ostavite svoje mišljenje u komentarima na ovaj tekst. Unaprijed hvala u naše ime i u ime grupe građana koja iskreno želi da spriječi tragedije i stradanje naše djece u saobraćajnim nesrećama.

{loadposition anketa}

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti