15.4 C
Gornji Vakuf
Subota, 27. Jula 2024.

FOTO: Golijada na otvaranju malonogometnog turnira “Bebara 2011”

Sa današnje tri utakmice u kojima je postignuto čak 30 golova, počeo je turnir u malom nogometu „Bebara 2011“.

Početni udarac kojim je simbolično i otvoren turnir, izveo je Sulejman Hadžiabdić, brat mahalskog šehida Muharema Hadžiabdića, koji je 1995. godine sa svega 24 godine dao svoj život za Bosnu i Hercegovinu u bitkama kod Visokog.

Čast da prvi odigraju utakmicu na turniru „Bebara 2011“ imale su ekipe GornjiVakuf-x.com i Asocijacija mladih SDA. Odlična nogometna predstava u kojoj su odlučivale nijanse, a na kraju je pobjedu slavila ekipa GornjiVakuf-x.com sa 5:4. Iako oslabljeni, bez i jedne rezerve, naši momci su odigrali borbeno i sa mnogo znanja, te im ovom prilikom iskreno čestitamo.

Tri gola za GornjiVakuf-x.com postigao je danas više nego raspoloženi Zekotić Elmin, a po jedan su dodali Zekotić Elmir i Milanović Emir. Sa pozicije golmana – igrača ekipom je odlično dirigovao Ramić Adnan.

Za Asocijaciju mladih SDA strijelci su bili, dva puta Šišić Adnan, te po jedan gol Pokvić Almir i Brzika Almedin.

U drugoj utakmici snage su odmjerili Salon zabavnih igara Nune i Senex. Ekipa SZ Nune slavila je ubjedljivu pobjedu od 11:4. Strijelci za SZ Nune bili su, šest puta Ravnjak Rašid, tri puta Garib Adnan, te Kasumović Kerim dva puta. Za Senex strijelci su bili, Hasan Hadžiabulić tri puta, te jedan gol Kurbegović Ahmed.

Posljednji susret danas su odigrali Veterani Sloge i FOM SDP, a konačan rezultat bio je 3:3. Strijelci za Veterane Sloge bili su Hadžiabdić Abdulah, Musa Azer i Topćić Ibrahim, dok su za FOM SDP pogađali Šehić Semir, Bičkalo Esmir i Jašarević Nihad.

U nedjelju su na rasporedu četiri utakmice, sastaju se:

16:45 – Autopraona Benta – Red Union
17:30 – Restoran Melody – Tiskara Humac
18:00 – Boje i lakovi ANAX – Šesta Mahala
18:30 – Jahorina osiguranje – Šumski plod

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

alt

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti