4.3 C
Gornji Vakuf
Petak, 26. Aprila 2024.

Bajramska čestitka Medžlisa IZ Gornji Vakuf

U povodu nastupajućeg Ramazanskog bajrama, Medžlis IZ Gornji Vakuf uputio je čestitku čitaocima Web portala GornjiVakuf-x.com.

Braćo i sestre, poštovani sugrađani,

Allahovom odredbom završen je mjesec ramazan. U ovom odabranom mjesecu trudili smo se da učinimo što više dobra, trudili smo se da zaslužimo Allahovu milost, Allahov oprost i Allahovu uputu. Svjesni da sve prolazi pa i mjesec velikog hajra i bereketa, dočekujemo mubarek Bajram u nadi da nam je uzvišeni Allah  primio naš post, naš namaz i sva dobra djela koja smo činili samo u ime Njega.

Ramazanski Bajram kao kruna našeg truda i prefinjenog ibadeta simbolizira  našu želju da se istinski vratimo vrijednostima naše vjere, DINI ISLAMA. Inspirisani ljepotama mubarek ramazana mi u ovim danima pokazujemo našu volju i želju da ostanemo u okrivlju Allahove milosti i njegovog bereketa, jer biti u stalnom ibadetu Gospodaru svjetova znači smiriti u sebi  vrijednosti vjere koje čovjeka čine dobrim, plemenitim i čestitim.

Bajram simbolizira naše istinsko vračanje duhovnim vrijednostima, zato u okrilju bajramske radosti mi osjećamo snažnu želju  da ojačamo veze sa našom porodicom, prijateljima i komšijama.

Okupljanjem na bajramskim manifestacijama šaljemo poruku u kojoj želimo istaći da je bajram vrijeme lijepog druženja i susreta, a ne vrijeme opijanja, orgijanja i nedoličnog ponašanja. Zato braćo i sestre, poštovana omladino u danima Bajrama a i poslije čuvajmo svoju vjeru i svoje dostojanstvu, nemojmo jeftino prodati ono što smo zaradili u mubarek ramazanu. Budimo sretni i zadovoljni što smo dočekali još jedan Bajram u krugu naših porodica, prijatelja i komšija i  budimo sretni što pripadamo UMMETU MUHAMMEDA A.S.

Želimo iskoristiti priliku da vas pozovemo na svečanu Bajramsku akademiju u povodu Ramazanskog Bajrama koja će biti upriličena treći dan Bajrama, u Centru za kulturu i obrazovanje, u 19: 30 minuta. Gost predavač je uvaženi hafiz Kenan ef. Musić.  

Allahu uzvišenom upućujemo dove da dane Ramazanskog bajrama provedemo u zdravlju, bereketu i svakom dobru.

AMIN !!    BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN

MEDŽLIS IZ GORNJIVAKUF

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti