4.3 C
Gornji Vakuf
Subota, 27. Aprila 2024.

NAJAVA: Sutra pohod povodom godišnjice pogibije Tifke i Mute

U povodu obilježavanja osamnaeste godišnjice od pogibije rahmetli Karalić Atife – Tifke i Dželilhodžić Mustafe – Mute, Udruženje građana „Branioci grada“ sutra, 04.09.2011. godine (nedjelja), organizuje pohod na mjesto stradanja ova dva heroja našeg grada.

Za 11:00h predviđeno je okupljanje na Centralnom šehidskom mezarju u Gornjem Vakufu gdje će biti proučen Jasin pred duše svih šehida našeg grada.

Poslije učenja Jasina, planiran je pohod na mjesto pogibije rahmetli Tifke i Mute, na brdo iznad Mahale. Tu će biti održan historijski čas. Za sve učesnike pohoda obezbjeđeno je osvježenje.

U sklopu obilježavanja ovog bitnog datuma za gornjovakufsku Mahlu, na lokalnom sportskom igralištu „Bebara“ u 16:15h bit će odigrana utakmica za treće mjesto turnira u malom nogometu „Bebara 2011“, a u 17:00h i finalna utakmica između ekipa SZI Nune i Autopraona Benta. Poslije finalne utakmice bit će upriličen kulturno zabavni program i dodjela nagrada najuspješnijim ekipama i pojedincima na turniru „Bebara 2011“.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti