2 C
Gornji Vakuf
Petak, 19. Aprila 2024.

FOTO: Sloga savladala Troglav na domaćem terenu

Golobradi mladići Sloge iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja, pod vodstvom bivšeg selektora U21 reprezentacije BiH, Ibre Zukanovića, upisali su novu pobjedu na domaćem terenu. Ovog puta na Košutama je stradala odlična ekipa Troglava sa 2:1.

Utakmicu je obilježio veliki broj žutih kartona, a rezervni golman Troglava Damir Gelo zaradio je crveni karton zbog vrijeđanja pomoćnog sudije.

Svi na stadionu Košute su već u prvoj minuti skočili na noge. U šesnaestercu Troglava oboren je Ivan Katović, ali pištaljka odličnog sudije Ivice Sušiljovića ostala je nijema. Stiče se dojam da je ovo i jedina greška sudije na utakmici.

Domaći nogometaši nastavljaju sa odličnom igrom i u sedmoj minuti dolaze do vodstva 1:0. Lijepo je Amel Zec uposlio Marina Jurinu, koji manirom iskusnog napadača šalje loptu ispod golmana Vrgoča.

Gosti iz Livna bude se tek u 12. minuti, kada Mamić sa svega tri metra od gola promašuje odlično ubačenu loptu.

Nova prilika za Troglav u 31. minuti i to nakon kornera Sanel Orman pogađa stativu.

Pet minuta prije kraja prvog dijela utakmice, ubitačni Zukanovićev tandem Zec – Jurina povećava vodstvo na 2:0. Uloge su iste kao i kod prvog pogotka, samo je ovog puta Slogin napadač pogodio glavom.

Drugo poluvrijeme ponudilo je dosta slabiji nogomet. Slogini nogometaši zadovoljni sigurnim vodstvom, brane svoj gol, a Troglav očajan, bez pravih ideja u napadu. Izdvajamo tek prečku gostiju iz 57. minute, koju je pogodio Ante Semren.

Neizvjesnu završnicu utakmice učinio je pogodak Sanela Ormana u 87. minuti, nakon dobro izvedenog kornera. Sudija je utakmicu produžio čak 6 minuta, ali ni to nije bilo dovoljno livnjacima da izjednače, još su mogli biti i do kraja uništeni da su rezervisti Maličević i Lendić bili smireniji i sposobniji da riješe situacije jedan na jedan sa golmanom Troglava.

Sve u svemu, odlična izvedba mladih momaka Sloge, koji pokazuju zavidan  nivo nogometnog talenta, a ako tome pridodamo trenersku genijalnost Ibre Zukanovića, onda u budućnosti možemo očekivat rezultate visokog dometa.

Sloga – Troglav 2:1

Satdion Košute. Gledalaca: 100. Sudije: Ivica Sušilović (glavni), Drago Tabak i Bonislav Perković (pomoćnici). Delegat Marko Jonjić. Strijelci: 1:0 – Jurina (7.), 2:0 – Jurina (40.) i 2:1 – Orman (87.).

SLOGA: Kaltak, Latić, Demirović, Ćatić, Jozukić, Husić, Škraba (Martinović), Katović (Lendić), Jurina (Maličević), Grubeša i Zec.
TROGLAV: Vrgoč, Musli, Granić (Brdar), Krivić, Orman, Milak, Ćosić, Kaić (Ivković), Semren, Mamić i Peraica.

{joomplucat:313 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti