14.8 C
Gornji Vakuf
Subota, 27. Jula 2024.

FOTO: Priznanje Medžlisu IZ Gornji Vakuf

Dana 18. 09. 2011. godine Medžlis IZ Gornji Vakuf dobio je poziv da učestvuje na manifestaciji „Dani oslobođenja herojskog Goražda-Dan općine i Kantona“ . Delegacija u sastavu: Enes ef. Omerović, glavni imam, Edhem Šehić, član Izvršnog odbora, Izet ef. Zorlak, imam džemata Duratbegovića Dolac i Asim Kirlić, član džematskog odbora džemata Mehmed-beg Stočanin, krenuli su put Goražda u ranim jutarnjim satima, 18 septembra.

Razlog našeg prisustvovanja ovoj izuzetnoj manifestaciji je akcija koju je organizirao medžlis IZ Gornji Vakuf u povodu velike poplave koja je zadesila ovaj herojski grad u mjesecu decembru 2010 godine.

Medžlis IZ Gornji Vakuf je od svojih vrijednih džematlija, privrednika i čestiti ljudi iskupio pomoć u vrijednosti od 15 hiljada konvertibilnih maraka, pomoć se sastojala od brašna, šećera, ulja, poljoprivrednih proizvoda, prostirke, odjeće i obuće.

Na dan uručivanja zahvalnica u goraždanskom domu kulture mogla se osjetiti izuzetna atmosfera, oko 208 zahvalnica je uručeno institucijama, gradovima, vjerskim zajednicama kao i istaknutim pojedincima.

Medžlis IZ Gornji Vakuf je imao izuzetnu čast primiti zahvalnicu i biti među ljudima koji su pritekli u pomoć ovom herojskom gradu na rijeci Drini kad mu je pomoć bila najpotrebnija. Izražavajući veliku zahvalnost našim džematlijama i našim privrednicima što su se odazvali na ovu akciju, zahvaljujemo Gospodaru svjetova, Allahu dž.š. što nam je dao snage i volje da pomognemo našoj braći u Goraždu.

Zahvaljujemo dragim domaćinima što su nas pozvali i što su prepoznali naš iskren nijet da pomognemo u nevolji koja ih je zadesila. Na kraju upućujemo dovu Uzvišenom Allahu dž.š. da primi ovo dobro djelo i da nam da snage da se i u budućnosti pomažemo.

{joomplucat:316 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti