10.5 C
Gornji Vakuf
Utorak, 23. Aprila 2024.

Saopštenje za javnost Koordinacije boračkih udruženja Gornji Vakuf-Uskoplje

Koordinacija boračkih udruženja Gornji Vakuf-Uskoplje koju čine JOB, RVI, OPŠ i PB, SUBNOR, PATRIOTSKA LIGA, REZERVNI SASTAV POLICIJE, BRANIOCI GRADA, GORANOVI i UDRUŽENJE LOGORAŠA, uputili su pismo podrške ministru Zukan Helezu za reviziju BIZ-e, kojeg prenosimo u cijelosti.

„Poštovani, mi koordinacioni odbor boračkih udruženja proisteklih iz ABIH općine Gornji Vakuf-Uskoplje sa velikom pažnjom pratimo vaš rad na reviziji boračko invalidske zaštite. S toga vam ovim pismom dajemo podršku za vaš dosadašnji rad po pitanju revizije, sa željom da istrajete s revizijom do kraja u odstranjivanju nelegalnih korisnika iz boračko invalidske zaštite. Mi borci iz Gornjeg Vakufa se nadamo da će revizija biti uspješna i pravična i da će ostati korisnici samo oni koji to s pravom zaslužuju.

Ovim putem želimo istaći i našu želju da vašim autoritetom učinite da imamo jedinstven zakon u koji će biti ugrađeni i demobilisani borci koji su ostali na birou za zapošljavanje, jer su oni većinom ušli u petu deceniju života pa im je to i problem pri zapošljavanju. Nadamo se da će doći vrijeme da svi istinski borci u državi za koju su se borili žive životom dostojnim čovjeka“.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti