11.1 C
Gornji Vakuf
Subota, 20. Aprila 2024.

FOTO: Sloga – Sarajevo 0:0

Jučer, srijeda, 28.09.2011. godine, na stadionu Košute u Gornjem Vakufu-Uskoplju odigran je uzvratni susret Omladinskog Kupa FBiH za juniore. Utakmica je odigrana sa početkom u 15:30 pred skromnim brojem gledalaca.

Već na početku utakmice pritisak igrača Sloge na odbranu Sarajeva. U 14 minuti šutira Zukić na odbijenu loptu Jurine iz slobodnog udarca sa 20 metara. Dobra intervencija gostujućeg golmana.

Dvije minute kasnije igrači Sarajeva uzvraćaju šutem glavom, no šut pored gola. Igra se u potpunosti otvorila. Igrač Sloge sa brojem 8 (Bumbul) pogađa stativu šutom sa nekih 18 metara.

U 28. minuti Jurina maši zicer sa devet metara. Minutu kasnije isti igrač ponovo u šansi. Ovaj put lopta odlazi pored gola. Prvo poluvrijeme u potpusnosti pripalo igračima Sloge, ali nažalost rezultat ostao 0:0.

Vrijedno pomena u drugom poluvremenu su izmjene koje su napravili treneri obje ekipe. Nažalost iako je ekipa Sloge bila bolja od gostiju iz Sarajeva rezultat je ostao 0:0. U prvom susretu koji je odigran u Sarajevu ekipa Sarajeva je pobijedila 3:1, te se plasirala u iduću rundu takmičenja.

{joomplucat:320 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti