7.8 C
Gornji Vakuf
Utorak, 23. Aprila 2024.

FOTO: Dva pogotka Jurine za pobjedu Sloge protiv Kupresa

Ubitačan ritam utakmica nametnut je u Drugoj ligi FBiH, te se utakmice igraju pored vikenda i srijedom. Ipak, „Ibrine bebe“, kako smo od milja prozvali fantastičnu skupinu mladih nogometaša Sloge, koje predvodi bivši selektor U21 reprezentacije BiH, Ibro Zukanović, nastavljaju sa pobjedama. Ovog puta na „Košutama“ je pala ekipa Kupresa. Konačan rezultat 2:1.

Utakmica između Sloge i Kupresa odigrana je po lijepom i sunčanom vremenu, na vrlo tvrdom travnjaku, što je igračima obje ekipe otežalo da pokažu sve što znaju.

Sloga u vodstvo dolazi u 22. minuti, prekrasnim pogotkom Jurine. Osamnaestogodišnji dragulj Sloge je loptu sebi prsima podigao i zabio glavom, a malobrojna publika je ovu egzibiciju nagradila dugotrajnim aplauzom.

Nakon postignutog pogotka, domaćini nastavljaju sa napadima, ali jedna bezazlena lopta prema golu Kaltaka završava iza njegovih leđa. Zaista neopisiva i katastrofalna greška Adnana Kaltaka, koji se obrukao na otvorenoj sceni u 31. minuti za rezultat poluvremena 1:1. Strijelac je bio Mašić.

U nastavku utakmice, totalna opsada gola Kupresa, koja je rezultirala pogotkom u 68. minuti. Marin Jurina još jednom potvrđuje neosporni raskoš talenta. Odlično je sa lijeve strane centriro Amel Zec, a Jurina visoko skočio i zabio loptu u nebranjivi dio mreže.

Ovom pobjedom Sloga je zadržala treće mjesto na tebeli, sa istim brojem bodova kao i drugoplasirani Tomislav, dok prvo mjesto drži Brotnjo sa dva boda prednosti u odnosu na prve pratioce.

{joomplucat:324 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti