16.3 C
Gornji Vakuf
Srijeda, 12. Juna 2024.

Studenti iz SBK vraćeni u studentske domove

Ministarstvo obrazovanja i nauke KS zatražilo je od uprave JU Studentski centar Sarajevo da studentima iz Srednjobosanskog kantona stavi na raspolaganje slobodne krevete koji su im pripali nakon javnog konkursa za popunjavanje slobodnih mjesta u studentskim domovima.

Dvije stotine i pedeset studenata trebalo je ostati bez smještaja u studentskom domu zbog neodgovornosti vlasti u SBK koje nisu odobrile subvenciju za smještaj i ishranu u ovoj akademskoj godini.

“Uzimajući u obzir vanredne i kompleksne okolnosti u vezi sa formiranjem vlasti u tom kantonu, Ministarstvo obrazovanja i nauke KS ne želi da teret neodgovornosti i politike ultimatuma snose studenti, koji su i bez ovakvog ‘tretmana’ jedna od ugroženih grupa u ovom društvu”, kazao je ministar Suljagić.

Studenti iz SBK će, od utorka, 11. oktobra 2011. moći koristiti usluge JU Studenstski centar Sarajevo, prema ranije propisanim i dogovorenim uslovima, odnosno po cijenama u koje je uračunata subvencija.

“Ministarstvo obrazovanja i nauke KS će odmah nakon formiranja vlasti u SBK pristupiti rješavanju dugogodišnjeg problema subvencioniranja usluga studentskih domova za studente iz SBK, a ova je odluka Ministarstva gest dobre volje, uzimajući u obzir tešku finansijsku situaciju u BiH”, kazao je Suljagić.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti