12.7 C
Gornji Vakuf
Petak, 26. Aprila 2024.

Izabrana izvršna vlast u SBK, Tahir Lendo izabran za premijera

Na danas održanoj vanrednoj sjednici Skupštine Srednjobosanskog kantona formirana je nova Vlada SBK na čelu sa Tahirom Lendom iz SDA. Novu vladu će činiti predstavnici četiri političke stranke i to Stranka demokratske akcije, Socijal demokratska partija te dva HDZ-a.

Pored Lende, Stranka demokratske akcije je dobila i Ministarstvo privrede na čijem čelu će biti gornjovakufljanin Sedžad Milanović.

Socijal demokratska partija je dobila tri ministarstva: Ministrastvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva na čijem čelu će biti Senad Selimović, Ministarstvo prostornog uređenja čiji će ministar biti Nijaz Helez i Ministarstvo finansija gdje je ministar Zdravko Gavranović.

HDZ i HDZ 1990 su dobili četiri ministarstva – Ministarstvo unutrašnjih poslova gdje je novi ministar Jozo Lučić, Ministarstvo zdravstva i socijalne politike na čelu sa Nikolom Grubešićem, Ministarstvo pravosuđa i javne uprave čiji je ministar Zoran Luković te Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta gdje ministar Jozo Jurina i on dolazi takođe iz našeg grada.

{JFBCGraph image=http://www.gornjivakuf-x.com/media/k2/items/cache/0f18514092300971a1d9467fe5706101_L.jpg}

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti