17.1 C
Gornji Vakuf
Petak, 29. Marta 2024.

FOTO: Učenici posjetili i pomogli socijalno ugrožene porodice

Učenici VII1, Osnovne škole „Gornji Vakuf“ sa svojim razrednikom i vjeroučiteljem Saudinom Cokoja, posjetili su pred nastupajući Kurban bajram četiri socijalno ugrožene porodice na području općine Gornji Vakuf.

Tom prilikom, učenici su sa svojim vjeroučiteljem pomogli svaku od četiri porodice sa osnovnim prehrambenim namirnicama (paket) u vrijednosti od 50 KM, odnosno 200 KM za sve četiri porodice kako bi što ljepše dočekale Kuban bajram.

Znajući kakvo je teško stanje u našoj državi i znajući vrijednost učinjenog djela u ovih prvih deset dana mjeseca zul hidždžeta u kojem je i jedan od najvećih islamskih blagdana, Kurban bajram, učenici su ovom humanom akcijom odlučili pokazati svojim sugrađanima da je dobrota i briga o svakom članu društva, jedini način da se krene ka boljoj budućnosti.

Posjećene porodice su od srca zahvalile vjeroučitelju i učenicima na njihovoj brizi i pažnji, ne krijući pritom suze jer su bili iznenađeni ovom posjetom. Njihove dove ostat će sigurno u sjećanju učenika koji su uradili ovo humano djelo.

{joomplucat:342 limit=8|columns=4|ordering=random}

Direktan link do GALERIJE FOTOGRAFIJA.

{JFBCGraph image=http://www.gornjivakuf-x.com/media/k2/items/cache/0e0e83a31054e8919990f9e9c3a6da47_L.jpg}

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti