11.8 C
Gornji Vakuf
Utorak, 16. Aprila 2024.

Čestitka Medžlisa IZ Gornji Vakuf u povodu nove 1433. hidžretske godine

Braćo i sestre, poštovani sugrađani,

U nadi da Vas zatičemo u dobrom zdravlju i raspoloženju želimo Vam od srca čestitati novu hidžretsku 1433. godinu. Molimo Uzvišenog Allaha dž.š. da našu novu muslimansku godinu provedete u zdravlju, bereketu i svakom hajru.

Hidžra, kao jedan od najvažnijih događaja u historiji islama, bila je prekretnica u ukupnoj historiji ljudskog roda. Sam čin hidžre razdvojio je svjetlo od mraka, istinu od neistine, pravi put od zablude. Hidžra kao fenomen predstavlja naše istinsko vračanje Islamu i njegovim fundamentalnim vrijednostima.

U ovim teškim vremenima kada tragamo za istinskim vrijednostima, svi možemo dosta naučiti iz poslanikove a.s. hidžre. Muhammed a.s. je učinio hidžru kako bi sačuvao duhovni nukleus i matricu čiste vjere Islama, na nama je da tu duhovnu čistoću čuvamo i oplemenjujemo svojim djelima i lijepim namjerama.

Uzvišenom Gospodaru dove upućujemo da u novoj hidžretskoj 1433. godini obnovimo svoju vjeru, popravimo međusobne odnose i svakako svojoj djeci obezbjedimo lijep i udoban život u najljepšoj domovini na svijetu, u našoj dragoj Bosni i Hercegovini.

NEKA VAM JE SRETNA I BERIĆETNA NOVA HIDŽRETSKA GODINA, AMIN.

Medžlis IZ Gornji Vakuf

{JFBCGraph image=http://www.gornjivakuf-x.com/media/k2/items/cache/64f1bd36159ab528d3f0e600c8367f84_S.jpg}

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti