11.1 C
Gornji Vakuf
Petak, 26. Aprila 2024.

FOTO: Otvorena gradska čitaonica u Gornjem Vakufu-Uskoplju

U prisustvu Ambasadora Republike Češke u Bosni i Hercegovini Tomaša Szunyoga, potpredsjednika FBiH Svetozara Pudarića, te predstavnika UG „Omladinski centar“ i općine Gornji Vakuf-Uskoplje, danas je u prostorijama Omladinskog centra otvorena gradska čitaonica u Gornjem Vakufu-Uskoplju.

Nakon što je Gornji Vakuf-Uskoplje prije tri mjeseca dobio gradsku biblioteku, u čiji fond od preko 13000 naslova su pridružene i 4622 knjige Omladinskog centra, današnjim otvaranjem gradske čitaonice, kompletiran je projekt biblioteke i čitaonice u Centru za obrazovanje i kulturu Gornji Vakuf-Uskoplje, kao rezultat aktivnosti NGO sektora i vlasti ovog grada ali i FBIH.

Projekt Gradske čitaonice je finansiran od strane Ambasade Republike Češke u BiH, kao jedan od deset projekata iz oblasti kulture i sporta koji je podržala Ambasada na području naše države.

Na današnjoj ceremoniji otvaranja čitaonice, gostima je prikazan kratki film nastao proteklog ljeta u sklopu projekta Bridges Across Borders, te fotografije koje su načinila djeca volonteri iz Omladinskog centra.

Direktor Omladinskog centra Gornji Vakuf-Uskoplje, Adnan Gavranović se zahvalio Ambasadoru Češke Republike, njegovoj ekselenciji Tomašu Szunyogu što je podržao ovaj bitan projekt za Gornji Vakuf-Uskoplje, kao i Potpredsjedniku FBIH Svetozaru Pudariću na pomoći u akciji prikupljanja knjiga za Gradsku biblioteku. Gavranović se posebno zahvalio volonterima u cijeloj državi koji su prikupljali knjige za Gradsku biblioteku.

{joomplucat:368 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

{JFBCGraph image=http://www.gornjivakuf-x.com/media/k2/items/cache/326f0e6722d312575a00dfbe01ed99ed_S.jpg}

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti