5 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 25. Aprila 2024.

FOTO: Akademija u povodu 17. godina od pogibije Gorana Ćišića

U petak je sa početkom u 19h u sali Centra za obrazovanje i kulturu, održana akademija u povodu sedamnaest godina od pogibije heroja Bosne i Gornjeg Vakufa Gorana Ćišića. Organizator ove veoma lijepe i hvale vrijedne akademije je udruženje boraca „Goranovi“.

Na početku programa pročitana su imena Goranovih saboraca koji su poginuli u odbrani naše zemlje. Goranovi preživjeli saborci govorili su o Goranovom ratnom putu.

Rat je odnosio mnoga draga lica ali pjesma se čula i kada su suze tekle. Vahid Ćurić odlični interpretator sevdalinki, Goranov saborac i drug prisutnima je otpjevao nekoliko pjesama koje je rahmetli Goran volio da sluša.

I ove godine je Udruženje Goranovi raspisalo konkurs za najbolji literarni rad na temu „Šta znamo o heroju Goranu Ćišiću.“ Žiri je pohvalio sljedeće radove Vele Maid šesti razred OŠ Gornji Vakuf, Čosić Dženana osmi razred OŠ Voljevac, Zulum Eldin peti razred OŠ Pajić Polje i Pidro Zejna OŠ Voljevac. Nagrade su uručili Goranov sin Mensur i kćerka Sanja.

U sklopu akademije izvedene su i scene iz filma Kosa u režiji nastavnice Zibe Hadžimehanović koji su prisutni na akademiji nagradili gromoglasnim aplauzom.

{joomplucat:369 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

{JFBCGraph image=http://www.gornjivakuf-x.com/media/k2/items/cache/c5949b98a954ba20a6a6d17790280cde_S.jpg}

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti