11.4 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 28. Marta 2024.

Retrospektiva događaja koji su obilježili prvi kvartal 2011. godine u Gornjem Vakufu

Početak nove godine je pravo vrijeme za rekapitulaciju događaja iz prethodne godine. U narednim danima web portal GornjiVakuf-x.com će vam kroz četiri kvartalna perioda donijeti retrospektivu najznačajnijih događaja u Gornjem Vakufu u toku 2011. godine.

Danas vam donosimo podsjećanje na januar, februar i mart prošle godine, koje ćemo prije svega pamtiti po prikupljanju pomoći poplavljenom Goraždu, Izboru najboljih sportista Kantona, te postavljanju kanti za otpatke u Gradskoj ulici.

Januar u znaku pomoći Goraždu

Na početku januara web portal GornjiVakuf-x.com je zajedno sa našim sugrađaninom Džan Tumbakom vratio u sjećanje 13.1.1993. godine kada je na mostu kod Doma zdravlja poginuo Wayne Edwards, prva britanska žrtva rata u Bosni i Hercegovini. Tom prilikom je Džan Tumbak pokrenuo inicijativu da se most na kojem je Edwards poginuo, nazove po njegovom imenu.

Jedna od najvećih humanitarnih akcija u Gornjem Vakufu, realizovana je u januaru prošle godine. Medžlis IZ Gornji Vakuf je organizovao prikupljanje pomoći za poplavljeno Goražde. Ponovo je portal GornjiVakuf-x.com odigrao bitnu ulogu u promociji akcije.

Krajem januara izabrano je novo rukovodstvo Medžlisa IZ Gornji Vakuf, a na mjesto predsjednika izabran je Omer Ljubunčić.

Februar u znaku Izbora najboljih sportista Kantona

Februar 2011. godine ostat će upamćen po manifestaciji „Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2010. godinu“ koja je održana u našem gradu uz medijsko pokroviteljstvo našeg portala. Najuspješniji sportista je Adnan Adilović, a sportskinja Arijana Brčić.

Ovaj mjesec ćemo pamtit i po zemljotresu od snage 4 Richtera, čiji je epicentar bio 15km od Gornjeg Vakufa.

U sklopu realizacije ideje da se most kod Doma zdravlja nazove po Wayne Edwards-u, naš grad i načelnika je posjetio potpukovnik Stephen Croft.

U martu su konačno postavljene kante za otpatke u Gradskoj ulici

Mjesec mart u Gornjem Vakufu je otvoren izložbom mladog bugojanskog umjetnika, Emira Ramčića. Gornjovakufski sportski kolektivi u ovom mjesecu su imali polovične rezultate, a nogometaši Sloge su bili svjetla strana našeg sporta.

Zadnjih dana mjeseca marta postavljene su kante za otpatke u Gradskoj ulici u Gornjem Vakufu.

{JFBCGraph image=http://www.gornjivakuf-x.com/media/k2/items/cache/6577c6b0fbc4ba9ae61ff6583dc67c84_S.jpg}

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti