11.1 C
Gornji Vakuf
Subota, 20. Aprila 2024.

Drugi kvartal 2011. godine u Gornjem Vakufu u znaku karatea i ekoloških akcija

Danas vam donosimo podsjećanje na događaje iz aprila, maja i juna 2011. godine u Gornjem Vakufu. Ovaj period ćemo pamtiti po ekološkim akcijama, Državnom prvenstvu za juniore u karateu, te mnogim kulturnim događanjima.

April u znaku ekoloških akcija

U aprilu 2011. godine je realizovano više akcija čišćenja Gornjeg Vakufa, čiji nosilac je bio Adin Čalkić i udruženje „Stop ovisnosti“. Ovaj mjesec ćemo pamtiti i po jednodnevnom Sajmu organske proizvodnje.

Snijeg je ponovo pao u aprilu, a mađioničar je nakon dugo godina bio gost gornjovakufske djece. Polovinom aprila u našem gradu smo konačno gledali pozorišnu predstavu, „Don Quijote“ u izvedbi Gradskog pozorišta mladih „Vitez“.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Gornjem Vakufu, teže je povrijeđen državljanin Australije. Krajem mjeseca je pokrenuta akcija „100 vakifa za izgradnju nove zgrade Medžlisa IZ Gornji Vakuf“-

Državno prvenstvo u karateu za juniore

Maj 2011. godine je počeo paljenjem logorske vatre na brdu Glavica u povodu obilježavanja Međunarodnog dana rada.

Izgradnja parkinga u naselju Odvode bila je u jeku, a počela je i izgradnja trotoara. Konačno su postavljene i ploče sa novim nazivima ulica, ukupno njih 124.

Uređeno je šetalište uz Baricu, a u sudaru kamiona i putničkog vozila na križanju Vrbaske ulice i Ulice Uševice nije bilo povrijeđenih.

U funkciju je pušten stacionarni radar u naselju Trnovača. U maju je Gornji Vakuf ispratio 40. generaciju maturanata.

Vijećnici Općinskog vijeća su smogli snage i odbili prijedlog o povećanju vlastitih paušala. Na općinskom takmičenju sportskih ribolovaca pobjednik je bio Tomica Bošnjak.

Na kraju mjeseca naš grad bio je domaćin Državnog prvenstva u karateu za juniore, gdje je naša Anida Begović osvojila bronzanu medalju, a Marinko Rajić se okitio zlatom.

Juni u znaku kulture

U junu je potpisan ugovor između Omladinske banke Gornji Vakuf-Uskoplje i 11 neformalnih grupa o realizaciji projekata vrijednih 42.358 KM. U sklopu manifestacije „Ajvatovica“ u Centru za obrazovanje i kulturu izvedena je predstava „Smrt Omera i Mejreme“ u izvedbi Dramskog studia Kakanj.

Nedžad Milanović je imao više nego uspješnu promociju svog novog romana „Moć“.

Nogometaši Sloge su u prijateljskoj utakmici sa splitskim Hajdukom poraženi 2:1, a visočka Zlatna džezva je konačno došla u Gornji Vakuf.

Vrbaska eko regata 2011 startala je vrlo uspješno iz Gornjeg Vakufa.

{JFBCGraph image=http://www.gornjivakuf-x.com/media/k2/items/cache/549dfa53895c3908b16352e73edc2d26_S.jpg}

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti