8.3 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 18. Aprila 2024.

Završnica 2011. godine u znaku Eve Pilić

Retrospektivu događaja iz 2011. godine u Gornjem Vakufu završavamo dešavanjima iz oktobra, novembra i decembra. Iz tog razdoblja posebno ćemo pamtit otkrivanje spomen ploče i davanje naziva mostu kod Doma zdravlja po Wayne Edwardsu, zatim po fantastičnim nastupima Eve Pilić na Supertalentu Nove TV. Zahvaljujući Evi naš grad je došao u centar pažnje javnosti Hrvatske i BiH. U decembru je pri Medžlisu IZ Gornji Vakuf, formiran Omladinski krug.

Oktobar u znaku Wayne Edwards-a

Kao i svakog 1.oktobra i prošle godine je obilježen Dan općine, a most kod Doma zdravlja je dobio naziv „Kaplar Wayne Edwards“, te je otkrivena spomen ploča.

Nadležni veterinarski inspektor je donio odluku da se Eminu Ljutiću oduzmu medvjedi, koje već godinama uzgaja u svom dvorištu. Ovaj događaj je podigao veliku medijsku prašinu. Gornji Vakuf je put Mekke na hadž ispratio 11 hodočasnika.

Nastupima tamburaša otvorena je kulturna manifestacija „Uskopaljske jeseni“.

U akciji Medžlisa IZ Gornji Vakuf, prikupljeno je skoro 10 tona poljoprivrednih proizvoda na ime zekata na poljoprivredne proizvode.

Novembar Eve Pilić

Eva Pilić je obilježila novembar ne samo u našem gradu već i cijelom Regionu. Svojim nastupima na NOVOJ TV ostavila je bez daha žiri i sve gledaoce.

Vatrena stihija je pokosila veliki dio Vranice koji gravitira prema Gornjem Vakufu. Počeli su radovi na osvjetljavanju Sahat-kule.

U decembru formiran Omladinski krug pri MIZ Gornji Vakuf

Početkom decembra završeno je asfaltiranje puta Voljevac – Pridvorci, dužine 587 metara, ukupne vrijednosti 110.000,00 KM.

Formiran je Omladinski krug pri Medžlisu IZ Gornji Vakuf, a za predsjednika je izabran Edin Glamočak. Veliki uspjeh ostvarili su karatisti KK Sloga, Anida Begović, Ante Nikolić, Ahmed Brica i Samir Beganović koji su stekli zvanje Majstor karatea crni pojas prvi dan.

U prostorijama Omladinsko centra otvorena je Gradska čitaonica, a projekt je to koji je finansirala Ambasada Republike Češke u BiH.

Naselja Filani i Pidre su dobili nove asfaltne površine, a planinarskim pohodom i Akademijom obilježena je 17. godišnjica od pogibije Gorana Čišića.

2011. godinu smo zaključili festivalom „Djeca pjevaju hitove“, čiji pobjednik je bila Lejla Karamustafić.

{JFBCGraph image=http://www.gornjivakuf-x.com/media/k2/items/cache/e1ef6b1511175103949b82a229ea0710_S.jpg}

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti