18.7 C
Gornji Vakuf
Petak, 19. Jula 2024.

FOTO: Proglašeni najbolji sportisti SBK-a, nagrada Ilijazu Crnici iz Gornjeg Vakufa

U Kongresnoj sali Franšiznog centra u Vitezu održana je manifestacija „Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2011. godinu“. Organizator manifestacije bio je Sportski savez SBK uz pokroviteljstvo Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK-a. Za najboljeg sportaša proglašen je Dario Čerkez, dok je najuspješnija sportiskinja Srednjobosanskog kantona za prošlu godinu Amina Adilović. Jedinu nagradu u Gornji Vakuf donio je Crnica Ilijaz, kao najuspješniji sportista sa tjelesnim oštećenjem.

Zbog bolesti manifestaciju je propustio Jozo Jurina, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta, a u ime organizatora sponzorima, medijima te prisutnim sportistima i gostima se zahvalio predsjednik Sportskog saveza SBK-a Drago Suban.

Sportisti SBK-a su u prošloj godini ostvarili velike uspjehe, uprkos teškim uslovima u kojima rade. S toga je i dodijeljeno 35 nagrada u različitim kategorijama.

Najuspješniji mladi sportista u kategoriji kadeta je Naim Varupa iz KK „Vitez“, dok je u ženskoj konkurenciji najuspješnija Irena Biletić iz JK „Vitez“. Najuspješnija kadetska ekipa u muškoj konkurenciji je NK „Novi Travnik“, a u ženskoj ŽNK „Mladost“.

Najuspješniji kod muškaraca u kategoriji juniora bio je Ivan Gavrić iz TK „Bugojno“, dok je kod žena to priznanje pripalo Slaivici Pavlović iz JK „Vitez“.

Najuspješniji sportista u kategoriji sportista sa tjelesnim oštećenjem je Ilijaz Crnica iz KSO „Sloga“ Gornji Vakuf. Najuspješniji kolektiv u ovoj kategoriji je KSO „Iskra“.

Najuspješnija ekipa u muškoj konkurenciji je Motocross „Vitez“, a najuspješnija ekipa u ženskoj konkurenciji je ŽNK „Mladost“ iz Novog Travnika. Najuspješniji sportista za 2011. godinu u SBK-a je Dario Čurić iz Motocross „Vitez“, a sportiskinja Amina Adilović iz KK „Mladost“, koja se trenutno nalazi na takmičenju u Azerbejđanu, te je nagradu u njeno ime primio Aldin Adilović, njen trener.

GornjiVakuf-x.com je bio jedan od medijskih pokrovitelja ove manifestacije, te vam donosimo fotografije i izvještaj sa lica mjesta. Zahvaljujemo se FLASHteam-u Gornji Vakuf, koji je sponzorisao naše izvještavanje sa ove manifestacije.

{joomplucat:404 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

{JFBCGraph image=http://www.gornjivakuf-x.com/media/k2/items/cache/55d4420dd6cd56f2e756dd2f75804f62_S.jpg}

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti