2.5 C
Gornji Vakuf
Petak, 19. Aprila 2024.

FOTO: Izvještajna skupština MIZ Gornji Vakuf

U petak je poslije Džuma namaza u prostorijama džamije Mehmed bega Stočanina održana Skupština Medžlisa IZ Gornji Vakuf. Na Skupštini je prezentiran izvještaj o radu Izvršnog odbora MIZ Gornji Vakuf za 2011. godinu, kao i rad glavnog imama za isti period.

U 2011. godini održana su 132 sastanka, kako Izvršnog odbora tako i različitih komisija koje postoje pri Medžlisu. Na tim sastancima je doneseno preko 38 različitih odluka, riješeno problema koji su postojali, usvojeno planova aktivnosti i sl. Izuzetnim radom članova Izvršnog odbora osigurana su sredstva u iznosu od 38.600 KM koje su utrošene za različite potrebe Medžlisa kao što su nabavka automobila za prijevoz umrlih, asfaltiranje oko džamija, izradu projekta za zgradu Medžlisa, sanacije džamija, organizaciju vjerskih blagdana i sl.

U prošloj godini je Izvršni odbor MIZ Gornji Vakuf pokrenuo akciju pod nazivom „Akcija 100 vakifa za izgradnju zgrade Medžlisa IZ Gornji Vakuf“. U toj akciji je prikupljeno ukupno 53.009,01 KM.

Također, na Skupštini je podnesen izvještaj o radu glavnog imama Enes ef. Omerovića. On je na kraju proglasio tri najuspješnija imama-muallima u 2010-2011 godini. Najuspješniji su: Adis ef. Sultanović iz džemata Vrse-Ždrimci, Ismet ef. Abdibegović iz džemata Dražev Dolac, Fadil ef. Šijak iz džemata Crkvice, Svilići, Kozica i Jelići.

{joomplucat:405 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti