2.2 C
Gornji Vakuf
Petak, 26. Aprila 2024.

Berzad Demirović, reprezentativac Katra iz Gornjeg Vakufa

Šesnaestogodišnji Berzad Demirović, izdanak čuvene rukometne škole Sloge iz Gornjeg Vakufa, prije dva mjeseca postao je kadetski reprezentativac Katra. Nakon odličnih izvedbi u dresu ekipe Quatar Army, Demirović je pozvan da stane na gol nacionalnog tima Katra.

Prije samo pet mjeseci Berzad Demirović je igrao rukomet na neuslovnoj plohi „kugličnih ležajeva“ u rodnom Gornjem Vakufu, a danas se nalazi na devetom Mediteranskom prvenstvu u Portugalu  u dresu kadetske reprezentacije Katra. Sa nepunih četrnaest godina debitovao je na golu prvog tima RK Sloga iz Gornjeg Vakufa i ušao u historiju ovog kluba, poznatog kao veliki rasadnik rukometaša. Tako danas u prvom timu sarajevske Bosne nastupaju dvojica rukometaša iz Sloge, Tarik Kasumović i Ajdin Demirović.

Pod dirigentskom palicom jednog od najvećih golmana Bosne i Hercegovine, legendarnog Abaza Arslanagića, Demirović brusi svoj talent u bordo dresu Katra i sanja da jednog dana zaigra za najbolju rukometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine.  „Volio bi da jednog dana zaigram za A reprezentaciju svoje zemlje“ – govori talentovani golman za GornjiVakuf-x.com.

U dosadašnjem toku Mediteranskog prvenstva, čiji organizator je Mediteranska rukometna konfederacija i Rukometni savez Portugal, Katar je zabilježio dva poraza, jedan remi i jednu pobjedu.

Razgovor sa novinarom web portala GornjiVakuf-x.com, Berzad Demirović je iskoristio da pošalje poruku mladim momcima u Gornjem Vakufu, koji treniraju rukomet i sanjaju bolje sutra:  „Želim im mnogo sreće u radu i mnogo uspjeha, nadam se da će još neko dobiti priliku kao što sam ja dobio, a to se može samo upornim radom“.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti