2.4 C
Gornji Vakuf
Petak, 19. Aprila 2024.

Održano Prvenstvo za mlade u veleslalomu ‘Raduša 2012’

Proteklog vikenda na planini Raduši kod Gornjeg Vakufa-Uskoplja održano je prvo Otvoreno prvenstvo u veleslalomu za mlade, „Raduša 2012“. Na takmičenju je učestvovalo 67 skijaša iz sedam skijaških klubova. Takmičenje je bilo organizovano za juniore i cicibane. Start za juniore je bio postavljen na 1750 metara, a za cicibane na 1650 metara nadmorske visine.

U konkurenciji mlađih cicibanki kod dječaka je pobijedio Damir Spajić, a kod djevojčica Antea Ećimović, dok je u konkurenciji starijih cicibana najbolji bio Ismar Kahrić, kod dječaka, odnosno Lea Džalto kod djevojčica.

U konkurenciji mlađi dječaci pobijedio je Matej Stanić, a mlađih djevojčica Stela Ećimović. Kod starijih dječaka najbolji je bio David Udovičić, dok se kod starijih djevojčica prvim mjestom okitila Natali Jeličić. Kod najstarijih takmičara, juniora, pobjedu je slavio Ivan Krajinović, dok je kod juniorki jedino nastupila Marija Bakula.

Raduša je ovim takmičenjem pokazala da ima odličan potencijal ne samo za razvoj zimskog turizma, već i za organizovanje takmičenja u zimskim sportovima.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti