7.3 C
Gornji Vakuf
Nedjelja, 28. Aprila 2024.

Karatisti KK Sloga osvojili sedam medalja na Državnom prvenstvu

Proteklog vikenda u Velikoj Kladuši je održano 19. Državno prvenstvo u karateu za djecu od 11 do 14 godina na kojem su svoje učešće uzeli i karataši Sloge iz Gornjeg Vakufa.

Karate klub Sloga Gornji Vakuf učestvovao je sa devet takmičara u devet kategorija, borbe pojedinačno i kate pojedinačno. Gornjovakufljani su takmičenje završili sa velikim uspjehom osvojivši sedam medalja i to jednu zlatnu, tri srebrne i tri bronzane. Zlatnu medalju osvojio je Antoni Jerković u kategoriji kate pojedinačno za dječake do jedanaest godina.

Karate klub Sloga je nastavio kontinuitet osvajanja medalja na Državnom prvenstvu u dječijoj konkurenciji i do sada postigao najbolji rezultat. Takmičare su predvodili treneri Ferid Beganović MK CP 3 dan i Nijaz Brica MK CP 3 dan.

Ozbiljnost i kvalitet rada u ovom klubu pokazuje činjenica da će tri člana ovog kluba nastupiti za Reprezentaciju BiH na Balkanskom prvenstvu u Crnoj Gori sredinom mjeseca marta. Na Balkanskom prvenstvu takmičit će se Muhamed Šumar u kategoriji borbe pojedinačno, dječaci do 11 godina -30 kg, Antoni Jerković u kategoriji kate pojedinačno za dječake do jedanaest godina i Anela Karamustafić u kategoriji borbe pojedinačno, djevojčice 13 godina -47 kg.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti