0.4 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 18. Aprila 2024.

Posjeta delegacije MIZ Gornji Vakuf Elči Ibrahim-pašinoj medresi

Drugog aprila 2012. godine delegacija medžlisa IZ Gornji Vakuf ( Predsjednik i Glavni imam), posjetili su Elči Ibrahim- pašinu medresu u Travniku. U ugodnom i dužem razgovoru predsjednik medžlisa gospodin Omer Ljubunčić i glavni imam upoznali su direktora medrese mr. Dževdet ef. Šošića i njegove saradnike o aktivnostima gornjevakufskog medžlisa u 2011. godini kao i o budućim aktivnostima u 2012. godini.

Direktor medrese mr. Dževdet ef. Šošić je izrazio želju za saradnjom našeg medžlisa i Elči Ibrahim-pašine medrese. Dogovoreno je da profesori medrese prema potrebi i pozivima posjećuju naš medžlis u okviru tradicionalne Ćurs tribine “Vjera kao putokaz i način života”, također je dat prijedlog razmjene knjiga koje će se nalaziti u okviru Islamskog edukativnog centra u našem medžlisu i Elći Ibrahim-pašinoj medresi.

Na kraju su predsjednik medžlisa i glavni imam zaželjeli uspješan rad novom direktoru medrese i njegovim čestitim saradnicima kao i  kompletnom kolektivu. Direktor Elči Ibrahim-pašine medrese se zahvalio na ovoj korisnoj posjeti i izrazio svoju želju da sa saradnicima posjeti medžlis IZ Gornji Vakuf.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti