11.2 C
Gornji Vakuf
Utorak, 16. Aprila 2024.

FOTO: Učenici OŠ ‘Gornji Vakuf’ posjetili i donirali udruženje ‘Leptir’

U petak, 13.04. 2012. godine, dvadeset učenika (IV i VII razred), Osnovne škole „Gornji Vakuf“  sa svojm nastavnikom Islamske vjeronauke, Saudinom Cokoja, posjetilo je udruženje djece i omladine sa posebnim potrebama „Leptir“ u Bugojnu.  Ovom prilikom nastavnik vjeronauke sa svojim učenicima uručio je skromnu donaciju u  iznosu od 200 KM.

Imajući u vidu da djeca i omladina sa posebnim potrebama u ovom Centru, u svojim školskim radionicama rade razne školske aktivnosti  i da tom prilikom najviše upotrebljavaju školski pribor, vjeroučitelj Saudin Cokoja je odlučio da za 200 KM kupi raznovrsnog školskog pribora koji će ako Bog da biti od koristi ovoj vrijednoj djeci.

Prilikom posjete, učenike i njihovog vjeroučitelja dočekala je predsjednica Udruženja, Biserka Božić sa svojim potpredsjednikom i ostalim osobljem.  Nakon obilaska Centra, učenici Osnovne škole „Gornji Vakuf“, imali su zajedničko druženje sa djecom  udruženja „Leptir“.

Tokom druženja imali su zajedničku užinu, imali su jednu radionicu gdje su zajedno izrađivali čestitke  koje su učenici ponijeli kući kao uspomenu na ovo zajedničko druženje. Na kraju, učenici Osnovne škole „Gornji Vakuf“, priredili su kratki zabavni program, a posebno su svoje drugare oduševili izvedbom njihove himne koja je službena himna udruženja „Leptir“

Pored donacije u školskom priboru, ovom prilikom nastavnik vjeronauke je obezbijedio putem jednog od dobročinitelja i dodatnih  50 KM za jedno dijete koje je član ovog udruženja a koje dolazi iz socijalno ugrožene porodice. Ovo dijete će na neodređeno vrijeme dobivati svaki mjesec spomenuti iznos.

{joomplucat:421 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti