11.6 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 25. Aprila 2024.

MSŠ ‘Gornji Vakuf’ najbolja u konkurenciji 9 srednjih škola iz SBK i Ze-Do kantona

Završeno takmičenje srednjih škola u Studiji slučaja (Case study) u organizaciji Sveučilišta/Univerziteta “Vitez“ Travnik. Mješovita srednja škola “Gornji Vakuf“ najbolja u konkurenciji 9 srednjih škola iz SBK/KSB i Ze-Do kantona.

U organizaciji Sveučilišta/Univerziteta“Vitez“ Travnik, danas je u Travniku održano takmičenje u rješavanju Studije slučaja na kojem je svoje radove predstavilo devet srednjih škola iz SBK/KSB i Ze-Do kantona.

Timovi iz svih srednjih škole su prezentirale svoj pristup rješavanju ekonomskog problema iz područja Marketinga što je žiri na čelu sa prof.dr. Kadrijom Hodžićem, Prorektorom za nastavu na Sveučilištu/Univerzitetu“Vitez“ Travnik ocjenjivao koristeći kriterije koje koriste sve visoko obrazovne institucije u Evropi.

Po završetku svih prezentacija, žiri je odlučio da je Mješovita srednja škola „Gornji Vakuf“ najbolje riješila zadati problem i dodijelilo im prvu nagradu tj. besplatno školovanje za cijeli tim u iznosu od 10.000,00 KM. Drugoplasirana Mješovita srednja ekonomsko ugostiteljska škola Travnik je nagrađena laptopom dok su treće mjesto podijelile Srednja škola „Ivan Goran Kovačić“ iz Kiseljaka i Srednja ekonomska škola Zenica čiji su članovi tima nagrađeni putovanjem na Jadransku obalu.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti