10.7 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 28. Marta 2024.

FOTO: Održan humanitarni koncert u Gornjem Vakufu

U velikoj sali Centra za obrazovanje i kulturu Gornji Vakuf-Uskoplje, večeras je održan humanitarni koncert. Organizator koncerta je Udruženje „Mladi mjesec“ iz Švicarske. Ovim koncertom počela je sa radom podružnica „Mladog mjeseca“ u Gornjem Vakufu.

Iako je na ovom koncertu učestvovao veliki broj renomiranih muzičara sa područja Gornjovrbaske regije, te je cijena ulaznice bila skromnih 3KM, koncertu se odazvao veoma mali broj Gornjovakufljana. Večeras je prikupljeno 431,00 KM koji će poslužiti kao inicijalna finansijska sredstva podružnice „Mladog mjeseca“ u Gornjem Vakufu. Novac će biti iskorišten za pomoć najugroženijem stanovništvu Gornjeg Vakufa.

Prija muzičkog dijela večerašnjeg programa, malobrojnim posjetiocima ispred Humanitarne organizacije „Mladi mjesec“ obradtio se član rukovodstva ove organizacije Hasan Manjgić, koji se zahvalio gostima i kolegama na pomoći pri organizaciji koncerta. Između ostalog, Manjgić je govorio o radu „Mladog mjeseca“ u proteklom periodu. U 2011. godini, članovi ovog udruženja, kojeg uglavnom čine ljudi iz Gornjeg Vakufa u Švicarskoj su prikupili i podijelili ugroženom stanovništvu 4.880,30 franaka.

Koordinator „Mladog mjeseca“ u Gornjem Vakufu u narednom periodu bit će Saudin Cokoja, koji je u svom obraćanju iznio planove za budućnost, te namjeru da se u ovu organizaciju uključe privrednici sa područja ove općine.

U zabavnom dijelu programa nastupili su bendovi „Sudnji dan“ i „Alarem“ iz Gornjeg Vakufa, te Ajdin Jusufbašić iz Bugojna i Habib Šerif ŠERA iz Donjeg Vakufa. Pošto se organizator pobrinuo za bogat zabavni program, još su nastupili Bule bend, Vahid Čurić, Haro i Folklorni ansambl.

{joomplucat:426 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti