16.3 C
Gornji Vakuf
Srijeda, 12. Juna 2024.

Javni poziv za projekte iz oblasti inkluzije u obrazovanju

Fond otvoreno društvo BiH poziva zainteresovane nevladine organizacije i obrazovne institucije da podnesu prijedloge projekata iz oblasti inkluzije u osnovnom i srednjem obrazovanju u Bosni i Hercegovini.

Poziv se objavljuje u skladu sa strateškim opredjeljenjem FOD BiH da svako dijete ima pravo na kvalitetno obrazovanje koje se zasniva na principima odgovornosti, jednakopravnosti i kvalitete.

Prednost će imati projekti koji:

  • su zasnovani na temeljitoj analizi aktuelnog stanja inkluzivnog obrazovanja na datom području,
  • nude sistemska rješenja u sferi obrazovnih politika i inkluzivne prakse, uključujući nastavne programe, usavršavanje nastavnika, specijalističke programe obuke, itd.,
  • potiču saradnju između različitih obrazovnih institucija i organizacija,
  • imaju obezbjeđena sredstva za sufinansiranje projekta.

U okviru ovog poziva se neće podržavati projekti namijenjeni za stipendiranje, studijska putovanja, rekonstrukciju škola ili nabavku opreme.

Dokumentacija za prijavu projekata se može preuzeti niže na ovoj stranici, a dodatne informacije možete dobiti na telefon 033 444 488 (lokal 105), od 10 do 12h.

Predviđeni maksimum sredstava po projektu je 75.000 KM, dok se period implementacije projekata može kretati u intervalu od 6 do 12 mjeseci.

Rok za podnošenje prijedloga je 20. juli 2012. godine. Popunjenu prijavu zajedno sa ostalim neophodnim dokumentima je potrebno dostaviti na adresu: Fond otvoreno društvo BiH, Maršala Tita 19/III, 71000 Sarajevo.

APLIKACIJSKI FORMULAR

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti